maandag 23 juni 2008

20 years cars banned

Vanaf januari 2009 is het niet meer mogelijk om in een auto ouder dan 20 jaar te rijden. Vanaf 1 december a.s. is het niet meer mogelijk om een oude auto te registreren en/of de kentekenplaat jaarlijks te laten verlengen. Men probeert door deze maatregel het aantal file's terug te dringen en de schadelijke uitstoot aan uitlaatgassen te beperken. Maar men gaat nog verder, vanaf 2010 geldt deze regel voor auto's ouder dan 15 jaar. Ook Taxi's ouder dan 5 jaar worden vallen onder komende wetgeving evenals het importeren van auto's ouder dan 5 jaar.

Goed nieuws is dat antieke en klassieke auto's niet onder de nieuwe wetgeving vallen zolang de auto maar voldoet aan de gestelde eissen en is goedgekeurd.

Dolphinarium

Dubai heeft nu een eigen Dolfinarium en is glegen aan de Creek Park, Gate 1. Twee jaar heeft men aan het Dh33 miljoen kostende project gewerkt en het biedt plaatst aan 1250 bezoekers.
Op dit moment heeft men drie getrainde Dolfijnen en vier zeehonden voor het uitvoeren van diverse shows. Nadeel is de hoge entree prijs en je mag geen foto's en video opnamen maken tijdens de voorstelling.
Wil je meer weten, kijk dan even op de officiële website: Dubai Dolphinarium

Summer Surprises

Mascotte Dubai Summer Surprises Vorige week is de zomer uitverkoop van start gegaan. DDS: Dubai Summer Surprises. Dit evenement met als thema "Tens of Surprises" duurt maar liefst 65 dagen en hebben we kortingen gezien tot 60%. Overal in Dubai en achter vele verkeersborden heeft men een DSS mascotte geplaatst. Om zoveel mogelijk publiek te trekken worden in een de Mall's speciale attracties gehouden en natuurlijk zijn er weer vele prijzen te winnen zoals prachtige luxe auto's. Je moet dan wel veel kopen of anders lossen kaartjes want ook in Duabi schijnt alleen de zon voor "noppes".

zaterdag 7 juni 2008

Window Cleaning

Hoera, de ramen van ons apartement zijn weer gewassen!

vrijdag 6 juni 2008

Irene @ Saudi Arabia

Afgelopen week is Irene samen met haar Franse counterpart voor een tweedaagse country meeting naar Riyad, Saudi Arabia gevlogen. De vliegtijd bedraagt ongeveer 5 kwartier en er is een tijdverschil van 1 uur met Dubai.
Saudi-Arabië is een Koninkrijk (KSA) en is het grootste land van het Arabisch schiereiland. Het grenst aan Jordanië in het noordwesten, Irak op het noorden en noordoosten, Koeweit, Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten aan de oostzijde, Oman op het zuidoosten, en Jemen op het zuiden. Het heeft een geschatte bevolking van 27,6 miljoen euro, en de grootte is ongeveer 2150000 vierkante km.

Saudi-Arabië is een Islamitisch land en vrouwen zijn hier verplicht om in het openbaar een Abaya te dragen. De countrymanager heeft er dan ook voor gezorgd dat er bij aankomst op de luchthaven twee Abaya's klaar lagen. Irene in haar Abaya van
Een van de hoogtepunten was het bezoek aan "Kingdom Centre", het hoogste gebouw in Saudi Arabia. Het behoordt tot de 37e hoogste gebouwen ter wereld. Eigenaar is prins Abdul-Aziz Al Saud en behoort tot de meest invloedrijke Saudi Royal Family. Enkele feiten:
• Het gebouw is maar liefst 300 meter hoog,
• ligt op 918 meter boven zeeniveau,
• heeft een exclusieve loopbrug van 65 meter breed,
• wereld's grootste moskee ‘King Abdullah Mosque’op de 77e verdieping
(Guinness Book vermelding),
• een exclusieve verdieping met 40 winkels waar alleen vrouwen zijn toegestaan en waar het toegestaan is om zonder Abaya rond te lopen,
• er zijn 35 liften, 22 roltrappen en 3000 parkeerplaatsen in het gebouw,
• met de lift duurt het 50 seconden om de 77e verdieping (183 meter) toe te gaan,
• vervolgens duurt het 40 seconden om van de 77e naar de 99e (294 meter) verdieping te bereiken.
.
Vanaf de 77e en 99e verdieping heb je een prachtig uitzicht over Riyad zoals je op onderstaande foto's kunt zien.


Wil je meer lezen klik dan op de volgende link: Kingdom Centre

dinsdag 3 juni 2008

Indiana Jones


Afgelopen vrijdag zijn we na het winkelen naar de bioscoop gegaan voor de nieuwste film "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull". Vaak is het een drukte van belang en deze keer zijn we dan ook naar Grand Cinemas bij het Grant Hyatt gegaan. Hier waren we nog nooit eerder geweest, een niet al te groot complex met een aantal winkels en restaurants. We hadden geluk dat er nog vrije paatsen waren, rij 9, eigenlijk iets te ver naar voren. De entree bedraagt DHS 30,00 per persoon en de uit voorzorg meegenomen fleece truien hoefden we deze niet aan te trekken. De film zit vanaf het begin tot aan het eind vol spannende momenten en is erg leuk om te zien. Na afloop zijn we gezellig gaan dineren bij "Wox" in het Grand Hyatt Hotel.

maandag 2 juni 2008

Camels - Jumeirah Beach

Dat er kamelen zijn op het strand wisten wij al. Tijdens een ochtendwandeling zag ik een tent op het strand met daaromheen een aantal kamelen. De eigenaar, een locale Emirati overnacht dus in de tent en verzorgt hier zijn kamelen.

zondag 1 juni 2008

Vegetables- meat and fish market

Onlangs ben ik weer met de bus naar het centrum van Dubai toegegaan. Vlak voor aankomst op het busstation zag ik dat naast de Carrefour iemand weglopen met zakken vol fruit en groenten. Uit nieuwsgierigheid ben ik op onderzoek uitgegaan en tot mijn verbazing blijkt er een overdekte hal te zijn waar een groeten- fruit, vlees en vis markt is gevestigd. De keuze is enorm, goede kwaliteit, vriendelijke bediening en het scheelt ook nog in prijs.