zaterdag 1 maart 2008

First visitors

Vanwege de voorjaarsvakantie zaten alle KLM vluchten vanaf Schiphol richting Dubai vol waardoor het niet mogelijk was om gezamenlijk te reizen. Nadat de eerste poging mislukt was, is het Jacintha en Jessica de volgende dag toch gelukt, zij het op Jump Seats, en zijn zondagochtend in Dubai / دبي aangekomen. Voor Frank en Dylan zag het er nog steeds steeds somber uit, gelukkig was er op de vlucht naar Abu Dhabi nog ruimte en zijn dus een dag later aangekomen.

Dag 1:
Na een korte rondleiding door ons appartement hebben Jacintha en Jessica een kort ochtenddutje gedaan. Nadat ze wakker waren hebben we ze het strand laten zien zodat ze alvast kunnen proeven van de zon en warmte.Moeder en dochter@Jumeirah BeachZe waren meteen verkocht maar helaas dringde de tijd voor de IBN Battuta Mall om nog even te kunnen profiteren van de laatste dag van de "uitverkoop". Zowel Jacintha en Jessica waren erg onder de indruk ondanks dat ze al het nodige gewend zijn in Amerika. Na wat rondgekeken te hebben zijn we naar de Food Court gegaan en hebben we Jacintha en Jessica kennis laten maken met onze favoriete eten de Thai, "Lemon Grass Express". Van Shoppen krijg je honger en dorst dus zijn we bij "Lemon Tree Cafe" even wat lekkers gaan drinken en hebben we Jacintha een overheerlijke "carrot cake" laten proeven. Voordat we naar huis zijn gegaan nog even de Géant supermarkt bezocht.
Jacintha zegt, yammi yammi!Rond 22:45 uur is Marcel richting Abu Dhabi / أبو ظبي gereden om Frank en Dylan op te halen van de Airport.

Dag 2:
Om 02:30 uur zijn we thuis aangekomen vanuit Abu Dhabi en zijn vrijwel meteen naar bed gegaan. Het was het een kort nachtje slapen aangezien ik Irene naar kantoor zou brengen want rond het middaguur vliegt ze naar Parijs toe voor een meeting. Na thuiskomst lag iedereen nog lekker te ronken en hebben ze niet eens bemerkt dat ik weg ben geweest.Jessica en Dylan nemen een verfrissende duikNadat iedereen wakker was zijn Jessica en Dylan gaan zwemmen en ben ik met Frank een ommetje gaan wandelen en heb hem ook alvast het strand laten zien.
Vader & zoon@Jumeirah Beach Hierna zijn we met de auto richting Jumeirah Road gereden en een bezoek gebracht aan de Mercato Mall. Bij Spinny's hebben we wat lekkers gekocht voor de geplande lunch op het strand.
Lunch @ public Jumeirah BeachLunch @ public Jumeirah Beach Na de lunch hebben we lekker nog even liggen zonnen en zijn hierna weer teruggereden. Onderweg nog gestopt bij het Jumeirah Beach Park vanwege het prachtige uitzicht op het برج العرب / Burj Al Arab (7-sterren hotel) en Jumeirah Beach Hotel. Hierna zijn we doorgereden naar Souk Medinat waar we gezellig hebben rondgestruind, foto's gemaakt en wat gedronken hebben. Jacintha, Jessica & Dylon met Burj Al Arab op de achtergrond (tegenlicht opname)Ma, van dat grote ding daar moeten 'n foto van maken Voor het avond eten zijn we weer naar de IBN Battuta Mall gereden en hebben we Frank ook kennis laten maken met deze Mall. Zonder dat we het in de gaten had sloten de winkels en zijn we maar naar huis gegaan, het was inmiddels 23:15 uur toen we thuis aankwamen.

Dag 3:
Na lekker geslapen en genoten te hebben van de zelfgemaakte pancakes van Jessica zijn we via de Sheikh Zayed Road / طريق الشيخ زايد naar Deira / ديرة gereden. Hier zijn we met een المجرى الضيق/ Abra (1 Dirham per persoon) de Creek overgevaren (Bur Dubai / بر دبي) richting de Textile Souk en hebben we gelunched aan het water bij het monumentale restaurant Souk Al Kabeer. Hier hebben we een aantal Arabische gerechten gegeten zoals je op de foto's kunt zien. Op de terugweg zijn we opnieuw met een Abra de Creek overgevaren en zijn we naar Dubai Festival City (Mall) gereden want Jacintha wou erg graag naar Mark & Spencer toe. Inmiddels begon het "Shop till you Drop" zijn tol te eissen en moest er dus even uitgerust worden. Marcel sleept ons overal naartoe, we hebben geen benen meer!Dylan kon het allemaal niet meer boeien en hebben hem maar naar Plug-Ins Electronics gestuurd zodat hij hier nog lekker kon rondkijken naar allerhande electronische aparaten. Even later zijn we ook naar deze winkel gelopen en al snel waren Jacintha en Jessica verdwenen, na enig zoeken vond ik ze terug in relaxstoelen. Tired?, no-way, ik heb meteen het winkelpersoneel maar gevraagd voor een "Wake up Call".
heerlijk zo'n uitgebreide massageWelk programma zal ik eens kiezen? Na deze "relaxte pauze" zijn we naar BBQ Delight gereden, een Indiaas-Pakistaans buffet restaurant waar we voor weinig Dirhammetjes erg lekker hebben gegeten. De "relax massage" zijn werk goed gedaan heb ik ze maar meteen meegenomen naar Lamcy Shopping Mall waar we wederom tegen sluitingstijd uitliepen. Op de terugweg heb ik een kleine detour gemaakt zodat ze nog even een stukje van de Palm Jumeirah konden zien. (middelste Palm)

Dag 4:
Irene is inmiddels in alle vroegte thuis gekomen en is meteen voor een aantal uren naar bed gegaan. Vandaag hebben we besloten om een dagje thuis te blijven en naar het zwembad en strand toe te gaan. Bij het zwembad werden Jessica en Dylan al snel ontdekt door een Nederlands sprekend meisje die hier ook op vakantie was met haar moeder. Rond de middag zijn we boodschappen gaan doen bij Spinney's en hebben nog even een kopje koffie (met wat lekkers) gedronken bij Starbucks. Aan het einde van de dag is Irene samen met Frank, Jacintha, Jessica en Dylan naar het strand toegegaan voor een wandeling en heb ik in de tussentijd gekookt.
Dag 5:
Irene heeft een vrije dag genomen en zijn we met z'n allen richting هاتا - Hatta gereden om te gaan rijden op een Squad (Dune Bashing). Het was wel even improviseren met de ruimte in de auto, per toerbeurt zijn Dylan en Jessica in de kofferbak gaan zitten want met vier personen op de achterbank te gaan zitten is iets teveel van het goede. Onderweg hebben we vele kamelen, of dromedarissen gezien. Irene heeft ervoor gezorgt dat we iets langer mochten rijden en het was dikke pret zoals je op de volgende foto's kunt zien.
Jessica vindt het geweldigvoor Dylan is het gaan met die SquadJacintha, dit heb ik altijd al willen doenFrank, even poseren voor de cameraAangezien 35 minuten te kort is, kunnen ze on-line verder rijden op een Squad door op de volgende link te klikken: Dune Bashing in Dubai

Na afloop zij we teruggereden naar Dubai en hebben we gelunched aan de Creek bij het Aquarium Board Walk restaurant. Hier heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de Creek, Deira en Bur Dubai. De meeuwen waren deze keer erg hongerig en kwamen gewoon op je tafel zitten, en als je even niet oplette pikten ze het eten van je bord af.
en waar is mijn bordje?Thai Salad Na de lunch zijn we naar Deira City Center gereden (weer een grote Mall) waar de benen weer gestrekt konden worden. Na de populaire winkels zoals Gap en Forever 21 bezocht te hebben zijn we op weg naar huis nog even gestopt bij het Grand Hyatt Hotel om de prachtige lobby met de "hangende boten" te bekijken.

Dag 6:
Nog twee dagen en dan zit helaas deze vakantie er weer op. Frank is in de tussentijd al druk bezig om de terugvlucht te plannen, wordt het Dubai of via Abu Dhabi airport? Can we stay some more days? Vandaag staat een bezoek aan Ski-Dubai en de Emirates Mall op het programma. Voordat we naar binnen gingen, werden we verrast door een groene oase met een enorme fontein partij. Even later werd er ook James Bond muziek gespeeld en veranderde de fontein in een "ontploffing" inclusief een "mistgordijn". Even later gingen we naar binnen toe. Frank, Jessica en Dylan hebben zich verkleed en gingen naar binnen toe om te genieten van - 4 graden! Ze konden wat glijden en glibberen, maar niet echt skieen, want je mag pas de ski baan op, als je dat kunt of je zult anders les moeten nemen.
Na een uurtje binnen geweest te zijn, zijn we met z'n allen gaan lunchen. Jacintha, toch maar weer thais, Frank turks, Jessica en Irene italiaans en Dylan een broodje. Daarna was het "shop till you drop" tot 19.00 uur, waarbij Forever 21 toch wel favoriet is. De dames en Dylan zijn goed geslaagd.
Kijk eens naar het gezicht van Jacintha, voelt dit nou echt lekker aan of doet het pijn?Toen maar naar huis gereden en rond 20.30 uur zijn we vanuit het apartement naar Wagamama restaurant gelopen om nog wat te eten. We hebben ook nog wat filmjes gemaakt in het restaurant en van "Dylans Elevator experience" echter deze staan (nog) niet op deze weblog aangezien de bestanden nogal erg groot zijn.

Dag 7:
De laatste dag is nu echt aangebroken en de koffers worden langzaam ingepakt. Jessica is weer eens zo lief geweest om het ontbijt te verzorgen. Aangezien de terugvlucht naar Amsterdam pas vanavond is, was er nog voldoende tijd over om nog iets leuks te doen, een bezoek aan de Bastakia welke gelegen is in het stadscentrum van Bur Dubai / بر دبي nabij de Creek. Het was erg druk onderweg en het viel niet mee om een parkeerplaats te vinden. Gelukkig was er nog voldoende parkeerruimte nabij het Saeed Al Maktoum House. Hiervandaar konden we langs de kade lopen en hadden meteen een prachtig uitzicht hadden over het noordelijke gedeelte van de Creek. Bij de Textile Souk werden in de kleine winkeltjes weer flink rondgesnuffeld naar een leuke (Dubai) T-Shirts. De Bastakia hadden we al snel gevonden, helaas waren veel bezienswaardigheden nog gesloten.
even de andere kant opkijken, misschien zakt de prijs dangaan we nu toch nog een T-shirt kopen?Mooi tasje zo op mijn nieuwe Dubai T-shirt

Inmiddels begon bij iedereen de buikjes te knorren en zijn we weer gaan lunchen bij Souk Al Kabeer. Na de lunch zijn we teruggelopen naar de auto en nog even langs Lemon Tree Cafe (Jumeirah Road) gereden om te kijken of ze nog van die lekkere "carrot cake" hadden. Na thuiskomst, het was alweer bijna 18:00 uur hebben we ons omgekleed om naar het Dubai Jazz Festival 08 toe te gaan. Marcel heeft in de tussentijd nog snel de laatste foto's verwerkt en een CD foto album gebrandt, zodat ze een leuke herrinnering aan Dubai hebben. Door het bezoek aan het Festival konden we helaas niet zelf Frank, Jacintha, Jessica en Dylan naar de luchthaven brengen en hebben we Kandan (KLM chauffeur) gevraagd om ze naar Abu Dhabi Airport te brengen.

Wij zijn erg blij dat het Frank, Jacintha, Jessica en Dylan uiteindelijk toch gelukt is om naar Dubai te komen. Het waren lange en vermoeiende dagen maar het gezellig samenzijn en de nodige ontspanningen in "massagestoelen" maken alles weer goed en heeft iedereen genoten van een korte maar leuke vakantie in Dubai - Middle East.