woensdag 9 januari 2008

Dubai Shopping Festival - مهرجان دبي للتسوق

Later dan we in Europa gewend zijn zal van 24 januari tot en met 24 februari de Dubai Shopping Festival (DSF) gehouden in het kader van de viering van een nieuw seizoen. 32 dagen lang zullen er aanbiedingen (volgens zeggen met behoorlijke kortingen)en allerlei activiteiten plaatsvinden o.a. een dagelijkse verloting van twee nieuwe Lexus ES350 en RX350 modellen. De winnaar van een auto maakt ook nog eens kans in een aparte trekking op een contante geldprijs van Dhs 100,000.
Lexus ES350Lexus RX350
Het "addertje onder het gras" is echter de keuze uit 32 internationale valuta eenheden zoals Pound Sterling, US Dollar en de Euro. In het slechtste geval hou je namelijk AED 400 (€ 80,00) over in plaats van AED 750.000
(€ 150.000,00). Om mee te doen aan deze verloting kan je kaartjes kopen en deze kosten AED 200 per stuk.
(€ 40,00)

Voor ons is dit de eerste keer dat we dit evenement gaan meemaken en hopenlijk komen er wat leuke aanbiedingen want onze wasmachine is dringend aan vervanging toe. Wil je meer weten klik dan op de volgende link: http://www.mydsf.com/

Islamic New Year - رأس السنة الهجريه


In verband met de viering van het Islamic New Year (Hijri New Year) heeft Sultan Bin Saeed Al Mansouri, Minister of Govermental Sector Development, donderdag 10 januari aangewezen als een officiele vrije dag. Aangezien het weekend hier op vrijdag begint hebben we dus een lang weekend samen. Voorlopig is dit de laatste vrije dag, pas na de Ramadam periode van 1 september t/m 1 oktober (afhankelijk van de maanstand) begint Eid Al Fittr en zijn er weer en aantal officiele vrije dagen.

's morgens meteen maar vroeg opgestaan en naar de herenkapper in de IBN Battuta Mall toe voor een grondige knipbeurt. De vorige keer was Marcel hier goed geknipt dus gaan we het maar nogmaals proberen. Helaas was dezelfde kapper niet aanwezig en even leek het erop te lijken dat deze knipbeurt geen succes zou gaan worden. Helaas waren we iets te voorbarig en wist de kapper er toch weer een plaatje van te maken. De finishing touch bestond uit het nog ven bij knippen van de wimpers, haartjes uit de oorschelpen verwijderen, alle resterende haartjes van je kleding fohnen en Marcel was weer het heertje voor 50 Dirham.

Na wat rondgelopen te heben in het winkelcentrum zijn we gaan lunchen bij Lemon Grass (Thai) en aansluitend hebben we nog wat boodschappen gedaan. In de supermarkt hebben we een eenvoudig bistro setje voor ons balkon gevonden, dus die hebben we meteen maar meegenomen.
Bistro setje
's avonds zijn we op uitnodiging naar een Jazz Festival - French week in het Coral Deira hotel geweest. Hier speelt 10 dagen lang een internationale Franse Jazz band 'Barbecue' en bestaat uit de volgende musicanten: Christian de la Simone, klarinet, tevens leider en zanger, trompet Marcel Bosnstein, trombone Francois Guin, , piano Claude de Flamesnil, bas Christian Gouin en drummer Andre Crudo. De band is bekend met het Midden Oosten, ze hebben al meerdere keren optredens gedaan o.a. in Abu Dhabi, Dubai, Damascus en Cairo. Kandan was zo vriendelijk om "BOB" te zijn (erg handig als je een wijntje wilt drinken en hij kent overal de weg in Dubai). Vanaf het moment van binnenkomst (over de rode loper) was het een komen en gaan van lekkere drankjes (Mocktails - zo noemen ze hier alcoholvrije cocktails), allerlei hartige hapjes en later in de avond diverse soorten kleine gebakjes. Ondanks dat H.H. Sheik..... niet is komen opdagen was het een gezellige avond met veel bekende noten en om half tien in de avond zijn we allen weer nuchter bij Kandan in de auto gestapt die ons weer veilig naar huis heeft gebracht.