zondag 20 april 2008

Dubai Drums




Vrijdagavond 18 april ben ik met Kees van de KLM Technische Dienst naar de Full Moon Desert Drumming geweest. Dit evenement voor jong en oud wordt gehouden in de "Gulf Ventures Desert Camp".




Full Moon Desert Drumming


Come and join in the amazing combined energy of drumming, full moon, friendly people and mother earth. Experience drumming in the desert with Dubai’s drumming crowd, connect with your inner rhythms and feel free to join in with the jamming and tribal dancing.

Chill out with friends and family, enjoy a tasty barbecue and when you’re not drumming or dancing just sit back, soak up mother earth’s desert energy and gaze at the moon.

It’s a great place to de-stress from busy city life, get barefoot on the sand and meet people from all parts of the world that live in the melting pot called Dubai.

Beginners, die-hard drummers and drumming divas all welcome. Drums are provided but you can bring your own percussion instruments if you like.


De entree prijs bedraagt Dhs 150 en is inclusief een BBQ, drank en het gebruik van drum's zodat jezelf ook kan mee drummen.

Voor meer informatie bekijk dan de website van: Dubai Drums
We hebben samen een top avond gehad.
Het evenement vond plaats in "Al Awir" en ligt vlak onder Dubai op een klein half uurtje rijden. Nadat we de hoofdweg hadden verlaten kregen we het gevoel verder de woestijn in te rijden. Je zag overal geitjes rondlopen, de armoedige woningen waar de locale bevolking in woonachtig is en dito winkeltjes. De route beschrijving was goed aangegeven en op een aantal plaatsen had men extra borden langs de weg geplaatst. Bij aankomst zagen we alleen een aantal "4x4" staan en dachten even dat we verkeerd waren. Het bleekt dat het evenement verderop in de woestijn gehouden werd en je er alleen met een "4x4" er naar toe kon rijden. Wij hebben onze Huyundai "2x2" maar laten staan en zijn in een Toyota Landcruiser gestapt die ons naar het evenement reed. Dit was voor mij meteen de eerste ervaring in het (mee)rijden in de woestijn. Met een snelheid van ongeveer 50 km/h reed de ervaren chauffeur in het donker slingerend door het zand hellingen op- en af, en ondanks dat het een ritje was van slechts 5 minuten is het een geweldige ervaring.
Eenmaal aangekomen zag het er heel gezellig uit door de aangebrachte verlichting en de tenten die rondom het evenement geplaatst waren. Ook waren een aantal versierde kamelen aanwezig waar je op kon rijden en voor de kinderen was er een steile zandhelling waar ze van af konden glijden. Het was het al behoorlijk druk en waren de eerste drumgeluiden al duidelijk hoorbaar. Na eerst wat gedronken en een Arabische snack (soort shoarma) gegeten te hebben we deelgenomen aan de volgende drumsessie. Het werd een hele show van gemaakt waarbij het ritme werd aangegeven door een drumleider en aantal ervaren drummers op de achtergrond. Aan het einde tintelden je handen dan ook aardig van het "slaan" op de drum. Hierna was het tijd voor de goedverzorgde BBQ. Er was arabisch brood, diverse soorten salade's, rijst, typische arabische gerechten en diverse soorten vlees. Alle niet alcoholische drankjes waren inbegrepen en hoefde je alleen te betalen als je bier of sterke drank wou drinken. De rest van de avond hebben we nog van de andere drumsessies genoten en nog even liggen relaxen in een van de tenten. Aangezien Kees de volgende ochtend een vroege vlucht had hebben we het niet laat gemaakt. De volgende Fool Moon Drumming zal in oktober plaatsvinden en wij zullen zeker weer terug komen. Na even gewacht te hebben werden we met z'n allen weer teruggebracht met een Toyota Landcruiser en ditmaal zat ik helemaal achterin. De chauffeur heeft ons een staaltje woestijnrijden laten zien door een steile helling af te rijden, achterin werden we compleet gelanceerd en Kees die voorin zat zag plotsklaps niets meer. Het was een "gegil" maar wederom geweldig om dit mee te maken.