zaterdag 5 januari 2008

Holiday time - فترة الاعياد

Geheel onverwacht 3 extra vrij dagen gekregen vanwege het suikerfeest (zoveel dagen na de Ramadam). Hierdoor hebben we in alle rust nog even de laatste aankopen kunnen doen en de koffers kunnen inpakken. We moesten zoals gebruikelijk op de koffer gaan zitten om deze gesloten te krijgen.Jumeirah Beach 19 december 2007De 19e een laatste strandwandeling gemaakt en nog even genoten van een zonnige temperatuur van 25 graden. We hebben er lang naar uit gekeken en op 20 december j.l., zijn we uiteindelijk vertrokken naar Nederland om bij onze vrienden Monique, Rinus en de doggies Banjer & Bickel te logeren.Foto vanuit de luchtHet was vroeg opstaan want we werden al om 5:15 in de ochtend opgehaald door Kandan, de vaste chauffeur van de KLM, om naar de luchthaven gebracht te worden. Gelukkig was het niet al te druk op de weg en was er nog tijd over om voor Marcel een E-Gate card te regelen zodat we voortaan niet meer uren in de rij hoeven te staan bij de douane. Snel nog even de laatste inkopen gedaan bij de Tax Free (deze bestond 20 jaar en kregen ook nog eens extra korting) en in de lounge een kopje koffie gedronken om wakker te worden. Nadat we waren opgestegen en het vliegtuig uiteindelijk koers zette in westelijke richting werden we verrast door een prachtig uitzicht op de Burj Al Arab, Jumeirah Beach Hotel, Palm Jumeirah, Jumeira Beach Residence en de Palm van Jebel Ali. Helaas waren we nog te ver weg om goede foto's te maken. De vluchtduur was deze keer slechts 05:45 uur en zijn iets voor schematijd op Schiphol geland. Bij aankomst was het -3 graden (br....) en zag alles er wit uit.
Foto genomen tijdens de landingToen we door het wolkendek kwamen riep Irene voluit in de cabine 'het is wit, het is wit'. Helaas moesten we lang op de bagage wachten maar dit werd weer gecompenseerd doordat de broer van Irene, Frank ons stond op te wachten. Voordat we met de trein naar Almere vertrokken hebben we eerst nog gezellig een kopje koffie gedronken en even lekker bijgeklept.
21 december, het heeft aardig gevroren vannachtTijdens de treinreis naar Almere-Buiten hebben we alvast genoten van het oer oude-Hollands winterlandschap en heeft Monique ons bij het station opgehaald en was het een fijn weerzien na maanden. De eerste avond hebben we meteen al boerenkool met worst gegeten en heerlijk in ons "eigen bed" geslapen want deze hebben we op advies van Monique bij haar achtergelaten zodat we altijd in ons eigen bedje kunnen slapen als we in Nederland zijn. Banjer en Bickel waren verrast om ons weer te zien en waren dan ook weer door het dolle heen. De door ons meegenomen kerst knuffels waren echter geen lang leven beschoren. Als vanouds was het weer erg gezellig en waren we weer blij om iedereen te zien. Uiteraard hadden we voor iedereen een kleinigheidje meegenomen en voor Isa hadden we op het laatste moment nog een leuk spijkerbroekje gekocht Osh Kosh.