zondag 6 januari 2008

Dubai weather - دبي الطقس

Weerbericht van 6 januari 2008Ondanks dat in de Verenigde Arabische Emiraten de zon vrijwel iedere dag schijnt, kent men ook een "winter" periode. Vanaf eind oktober is de temperatuur langzaam gezakt en schommelt nu begin januari tussen 20 en 25 graden. Wat we nooit verwacht hadden is dat het hier ook erg mistig kan zijn, je ziet dan werkelijk geen hand meer voor ogen.(21 november)Foto genomen vanuit ons apartementWe hebben dit zelf ervaren toen we terugreden vanuit Abu Dhabi. De mist was zo erg dat we stapvoets moesten rijden. De felle reclameverlichting langs de snelweg en bruggen bemoeilijkt het zicht alleen maar verder. Helaas zijn maar weinig auto's uitgerust met mist(achter)lichten, als alternatief gebruikt men dan ook de noodverlichting en ondanks dat het hier niet voor bedoeld is, werkt het gelukkig erg goed. Zo is onze Hyundai Tucson alleen uitgerust met mistlichten voor, dus hebben we ook maar met de noodverlichting gereden.

Verder kan het ook behoorlijk bewolkt zijn met dreigende luchten en het kan verder stevig waaien. (Shamal wind) Het gevolg is, dat er dan veel zand in de lucht zit, waardoor je een bril op wilt zetten om je ogen te beschermen. Ligstoel in het zwembad gevallen door de harde windAls je op de snelweg zit, zie je ook kleine 'zand kringeltjes' met als gevolg, zandhopen langs de vangrails. Dan hebben onze vrienden van de gemeente weer wat op te ruimen! Ja, Marcel ook, hij mag dan weer met zijn schepje naar buiten toe om het balkon zandvrij te maken. (foto: 07-01, strandbed spontaan in het water door de harde wind).

Regen hebben we tot nu toe niet meegemaakt, 1 keer heeft het wat gespetterd, maar dat is dan ook alles. Toch schijnt het behoorlijk tekeer te kunnen gaan, wat we best geloven. Het is hier krukdroog, dus als het een keer plenst loopt alles meteen over, omdat er geen drainage systeem is.

Vanaf april wordt het weer warmer tot heet. Gelukkig zit ons balkon op de oostzijde, zodat we vanaf de middag geen direct zonlicht meer hebben.
Een wasdroger heb je hier niet echt nodig, zoals jullie wel zullen begrijpen.....