zaterdag 6 december 2008

Car Accident - Al Ain

Op de terugweg van Jebel Hafeet Mountain zijn we betrokken geraakt in een verkeersongeval. Rijdend op een rotonde om rechtdoor te gaan werden we plotseling met een oorverdovende klap van links aangereden door een lokale Emiratie die rechtsaf wilde gaan en ons blijkbaar niet of te laat heeft gezien. Door de klap zijn we meteen de rechter rijbaan opgedrukt waardoor we niet de hoge wegrand geraakt hebben anders was de schade niet te overzien geweest. Gelukkig mankeerden we niets (in eerste instantie) en zijn we meteen maar begonnen met het maken van een aantal foto's, locale Emiraties staan bekend dat ze vrijwel nooit schuldig zijn aan een verkeersongeval met Expats. Irene heeft meteen de politie gebeld en even later stopte nog een auto met 2 locale Emiraties die nogmaals de politie hebben gebeld voor de juiste locatie. Een Traffic Officer kwam ter plaatse en heeft in het kort de situatie opgenomen, helaas sprak hij ook alleen maar Arabisch. Na wat heen- en weer gebel zijn met een agent op het bureau zijn we met zijn allen naar het politie bureau gereden. Hier werden we helemaal omringt met locale politie agenten die alleen Arabisch spraken. We werden naar een aparte kamer gebracht waarna het spelletje van "schuld verhoor" begon. Overduidelijk was dat we schuldig zouden worden bevonden wat nogmaals bevestigd werd met situatie schetsen en de nadruk dat we hadden moeten stoppen, op de verkeerde rijstrook reden om rechtdoor te rijden, en voorrang haden moeten geven aan de Emiratie die al op de rotonde reed. We hebben voortdurend de schuld van ons afgewezen en de politie duidelijk proberen te maken dat het ongeluk op de rotonde had plaatsgevonden en niet ervoor. Aangezien we niet serieus genomen werden, ze bleven maar cynisch om ons lachen heeft Irene de bedrijfsadvocaat van de KLM gebeld aangezien ze maar Arabisch bleven praten. Deze heeft een aantal keren met de agent in het Arabisch gesproken.

Na een periode van onduidelijkheid en wachten werd uiteindelijk het proces verbaal (in het Arabisch) opgemaakt waarna we samen met een agent naar de auto's liepen, hier bekeek hij nogmaals de schade en noteerde hij nog een aantal gegevens. Uiteindelijk kregen wij het "witte copie van het politie rapport" mee wat betekent dat wij geen schuld hebben aan het ongeval. De Emiratie kreeg het "roze copie" wat betekent dat hij schuldig is in het veroorzaken van een aanrijding. We waren erg opgelucht en je zag aan het gezicht van de Emiratie dat hij hiervan baalde, maar met een ferme handdruk en wat woorden in gebrekkig Engels en Arabisch zijn we uit elkaar gegaan. Helaas konden we in overleg met de verzekering geen vervangend vervoer meer krijgen (i.v.m. feestdagen), van de politie mochten we ondanks de schade terugrijden naar Dubai. Bij de eerstvolgende benzinepomp zijn we gestopt en heeft een vriendelijke medewerker van de garage alle uitstekende en losse delen verwijderd. Ook heeft hij ook het plaatwerk verbogen want bij iedere bocht zat deze tegen het voorwiel aan. De gehele linkerzijde vanaf de voor- tot aan de achterzijde is zwaar beschadigd zoals jullie op de foto's kunnen zien:
• Voorbumper
• Motorkap
• Linker voorspatbord
• Linker voorportier
• Mogelijk schade aan de deurstijl (deur sluit niet meer aan ter hoogte van het raam, een opening van ruim 1 cm)
• Plaatwerk linker achterzijde
• Linker achterlicht
• Achterbumper
• Linker voor- en achtervelg
• Wielophanging heeft een klap gehad (binnen staat het stuur niet mee recht)

De schade aan de Nissan Patrol van de tegenpartij valt erg mee: Van de week gaat de auto naar een schadeherstel bedrijf toe en dan horen we wel hoe het verder met onze Hyundai afloopt.
Met ons is alles goed nu toe, we hebben inmiddels wel last van enorme spierpijnen van de klap en de spanningen erna maar zijn erg blij dat we toch in een degelijke auto rijden al is het geen echte SUV.

Hafeet Mountain - Al Ain

30 kilometer ten zuiden van Al Ain ligt de beroemde "Jebel Hafeet Mountain". De weg bestaat uit 3 rijstroken (2 omhoog, 1 omlaag), en 21 bochten, de afstand tot de top bedraagt van 11,7 km tot aan de top. Eenmaal boven op een hoogte van 1219 meter heb je een prachtig uitzicht op de wijde omgeving en Al Ain. Zodra het donker wordt zie je de verlichte weg met alle bochten al van veraf.

More and more heavy rain

Het weer blijft de laatste dagen zeer onbestendig. Vaak zijn het pittige en locale buien gepaard met onweer en harde wind. Op een aantal plaatsen zakt de temperatuur naar 16 graden. Zo ook zaterdagochtend toen we op weg waren naar Al Ain. Het regende behoorlijk en onderstaande foto's zijn genomen vanuit de auto in de wijk Al Barsha voor The Emirates Mall. Het regenwater kan nergens naar toe en binnen no-time staat dan ook alles helemaal blank. Een stel laarzen is hier dan ook geen overbodige luxe. Onderstaande foto is genomen op de Emirates Road (snelweg), over een lengte van 200 meter stond het blank en moest het water worden afgepompt.