vrijdag 16 mei 2008

Maya en Rina in Dubai

Volgepakt zijn Maya en Rina afgelopen woensdagavond in Dubai aangekomen. De KLM is volgens schematijd geland waardoor we niet erg lang op ze hoefden te wachten. Ze blijven een week bij ons logeren en gaan in de tussentijd ook nog voor ons koken. We weten nog niet hoe ze dit willen combineren met alle plannen die ze hebben maar we laten het maar over ons heen komen. Eenmaal thuis aangekomen en ons apartement bekeken te hebben zijn de koffers uitgepakt en werden we "overspoeld" met allerlei Indonesische ingredienten, ze hebben zelfs een "Tjobek" meegenomen.Heerlijke Indonesische ingredienten Na nog wat gezellig gedronken te hebben zijn we lekker gaan slapen. De volgende ochtend was iedereen vroeg opgestaan en ben ik met Maya en Rina met de Dubai bus (Dhs 2,50 pp. ~ 0,50 Euro) naar het authentieke Bur Dubai en Deira gegaan. Met een traditionele "Abra" zijn we de "Creek" overgevaren en hebben als eerste een bezoek gebracht aan de "Spice Souk".Een tochtje met de AbraDubai CreekNa wat rondgeslenterd te hebben door de smalle steegjes zijn we één van de vele kruidenwinkeltjes naar binnengelopen. Na een en ander geproefd te hebben enkele kruiden gekocht.Hierna zijn Maya en Rina op de foto gegaan met een lokale Emirati (wat vrij uniek is) en een bezoek gebracht aan de "Dubai Municipality Museum".Even op de foto met een lokale Emirati Hierna zijn we weer de Creek overgestoken en hebben we een bezoek gebracht aan de "Textile Souk". Het duurde niet lang en na enig heen- en weer gepas was de de eerste jurk voor Rina gekocht.Dikke pret tijdens het passen Hierna zijn we gaan lunchen bij Curry Leaf, waar we genoten hebben van een Sri-Lankaans/Indiaas buffet. Op de weg terug naar het busstation heb ik ze nog wat leuke kledingwinkels laten zien en al snel werden er weer leuke kleding gekocht. Hierna zijn we naar de Carrefour gegaan en ook hier was de "shopping basket" na korte tijd weer gevuld met kleding en boodschappen. Groot hé, kopen? Dubai busje X25 komt zo!Rond 6 uur zijn we thuis aangekomen en zijn we gaan koken aangezien Irene onverwacht later thuis zou komen.

Onder regie van onze topkoks "Rina & Maya" hebben we een aantal lekkere gerechten gemaakt. De meegenomen gas BBQ vanuit Korea kwam nu goed van pas, we moesten namelijk "Udang" en "Tempeh" in olie bakken en aangezien we geen afzuigkap in de keuken hebben zijn we buiten op het balkon gaan bakken. Nadat Irene was thuis gekomen kon ze Tempeh en Udang voorproefen en zaten we om 21:15 uur gezellig aan tafel.Onze topkok Rina in actieUdang en Tempeh bakken buiten op het balkon De eerste dag zit er inmiddels op, het was erg gezellig veel gelachen en we hebben lekker gegeten.

Vrijdag, het is nu weekend in Dubai. 's morgens heeft Irene eerst gebeld voor een "Afternoon The" en een Desert Safari. Na wat plannen gemaakt te hebben zijn we naar "Souk Madinat" toegegaan. Helaas werd Irene gebeld vanwege een vervelend incident en is ze met een taxi weer naar huis gegaan. Ik heb Maya en Rina verder de Souk rondgeleid en hebben we nog een leuke rondvaart door het Jumeirah Resort gemaakt met een Abra waarbij we een prachtig uitzicht hadden op de "Burj Al Arab". Na de lunch bij een Italiaans restaurant zijn we naar de "Mercato Mall" gegaan. Bij de kledingzaak "Gap" zijn ze in ieder geval weer geslaagd. Hier hebben we nog even koffie gedronken en hebben nog wat laatste boodschappen opgehaald bij Spinny's. Op de terugweg zijn we nog even langs de beach gereden bij het "Umm Suqeim Park" waar je vanuit een andere perspectief de Burj Al Arab van dichtbij kunt fotograveren. Verderop zijn we nog even het strand opgereden (één van de weinige plekken waar je nog met je 4x2, 4x4 of auto op het strand mag rijden) Bij helder weer heb je hier een prachting uitzicht op de "Dubai Marina", "Palm Jumeirah" en de "Burj Al Arab". Als hoogtepunt zijn we natuurlijk over een gedeelte van de "Palm Jumeirah" gereden.

Thuis aangekomen hebben we ons opgefrisd want we gaan uit eten bij "Beach Combers" welke gelegen is achter het "Jumeirah Beach Hotel". We hebben een tafel buiten gevraagd en hier heb je een grandioos uitzicht op het strand en de Burj Al Arab in afwissellende kleuren. Hier hebben we genoten van een uitgebreid Javaans buffet. Na een korte wandeling over de pier zijn we nog koffie gaan drinken in het hotel. Dag twee zit er inmiddels ook weer op en zijn we maar meteen naar bed gegaan want de volgende dag is er weer een druk programma.

Vandaag is het een belangrijke dag want om vijf vanmiddag worden we in de Burj Al Arab verwacht voor een "Afternoon The". Als eerste staat de "IBN Battuta Mall" op het programma, hierna een bezoek aan de Harley Davidson zaak en als laatste "Wafi Mall". Door de vele leuke winkels in deze Mall vliegt de tijd voorbij, Rina heeft een paar leuke jurken gekocht bij Forever 21 en Maya heeft in een interieur zaak 13 knoppen gekocht voor haar nieuwe keuken in Bali. Rond drie uur zijn we richting huis gereden om ons op te frissen en om te kleden want voor de Burj Al Arab gelden enkele kledingvoorschriften. Voor ons was het ook de eerste keer dat we naar dit hotel toegaan. Bij aankomst hebben we gebruik gemaakt van Valid parking en na het maken van enkele foto's (o.a. Ferrari's voor Rina's zoon) zijn we naar binnen gelopen en konden we nu met eigen ogen de "goud pracht en praal" bekijken. Op de eerste verdieping kregen we een prachtige tafel met uitzicht op het Jumeirah Beach Hotel, Wild Wadi en Souk Madinat. Door het heldere weer konden we in de verte ook "Mall of the Emirates" zien en een prachtige moskee aan de Al Wasel Road. De Afternoon The bestond uit 7-gangen en duurt ongeveer 3 uur. Champagne of ..., diverse belegde sandwiches, ijs, fruitsalade, Scones enz. ...De bediening was erg gemoedelijk en prettig en er werd niet moeilijk gedaan als je iets anders wou dan op het menu vermeld stond. Op een gegeven moment werden we bediend door een lieftallig meisje, het bleek dat zij ook uit Bali (Den Pasar) kwam. Rina begon meteen Indonesisch met haar te praten en zo ontstond meteen een leuke conversatie. Ik heb nog snel een foto van haar gemaakt met Rina en haar deze per e-mail opgestuurd.

Thuisgekomen zijn Maya en Rina weer verder gegaan met koken en heb ik geprobeerd zoveel mogelijk mee te helpen en er wat van op te steken. Rina heeft Irene nog gemasseerd en was het weer tijd om naar bed toe te gaan.

De volgende ochtend hebben ze in alle vroegte de "Rendang" en "Sajur Lodeh" verder afgemaakt waarna we naar het strand zijn toegegaan voor een korte wandeling. Maya had inmiddels spijt dat ze geen badpak heeft meegenomen want het warme zeewater voelt heerlijk aan. Hierna zijn ze nog wat winkels gaan bekijken en hebben we gelunched in de Dubai Marina, na terugkomst heeft Rina zichzelf verwend door een paar schoenen en een leuk shirt te kopen. Om 15:15 uur werden ze opgehaald voor de Dessert Safari. Nadat ze wegwaren heb ik nog een aantal foto CD's gemaakt en de koffers verder ingepakt voor onze reis naar Amsterdam vanavond. Irene was op tijd naar huis gekomen en hebben we de Rendang en Sajur Lodeh kunnen "voorproeven", het was verrukkelijk. Om 21:00 uur heeft de KLM driver ons opgehaald om ons naar de luchthaven te brengen.

Maya en Rina blijven nog een nachtje, de volgende dag hebben ze nog een afspraak bij de Nail Spa. Wat ze verder gaan doen horen we later.