donderdag 1 mei 2008

Jolanda & Lindsay

Via London Heathrow zijn Jolanda en Lindsay met British Airways BA-107 veilig en op schematijd aangekomen in Dubai. Ze blijven een weekje bij ons logeren.
Nadat we thuis gekomen zijn zijn ze meteen de woning gaan bekijken want ze waren wel erg benieuwd hoe wij nu wonen. En zoals iedereen die al bij ons is geweest vinden onze slaapkamer erg groot. We hebben nog op Irene gewacht die een uurtje later aankwam vanuit Iran. De volgende ochtend hebben de dames lekker uitgeslapen en zijn we rond het middaguur na een korte verkenning van de omgeving met een taxi naar de IBN Battuta Mall gegaan. Indian white lady bike Hier hebben ze alvast kennis kunnen maken met het "Shop till your drop effect" en de "massage apparaten" voor als de "benen" vermoeid raken. Even ontspannen Al na een paar uur moesten de eerste pleisters gekocht worden......Mijn eerste blaar Irene heeft een vrije dag opgenomen en Jolanda en Lindsay de volgende dagen meegenomen naar "Dubai Festival City" en de "Emirates Mall" waar ze gezellig en tot laat hebben gewinkeld. Allemaal bekende merknamen, kost
Zaterdagochtend weekend zijn we naar het "Safa Park" geweest waar een rommelmarkt was. Na gezellig rondgestruind te hebben onder de palmbomen, de temperatuur liep al aardig op naar de 40 graden zijn we naar "Wafi" toegereden waar we gelunched hebben in een Libanees restaurant. Niets gekocht maar deze meneer is helemaal in "stijl en kleur" met zijn nieuwe aankopen. Deze middag was er ook een muzikaal optreden met o.a. "Kool and the Gang" rondom The Walk bij Jumeirah Beach Residence, helaas is deze vanwege de verwachte weersomstandigheden afgelast?? en hebben we de rest van de middag maar bij het zwembad doorgebracht.

Ondanks de vermoeidheid van het lange winkelen kan Jolanda het inmiddels weer opbrengen om vroeg op te staan, in alle vroegte als iedereen nog op een oor ligt te slapen gaat ze richting het strand om schelpen te zoeken en te genieten van het zoute water wat goed is voor haar lichaam. Dochterlief vind het allemaal prima en slaapt iedere ochtend lekker uit totdat mammie zegt dat ze moet opstaan. Beach crocs van Jolanda Jolanda's schelpen verzameling, made in Dubai Zondagochtend zijn we richting Hatta gereden, (ca. 45 minuten onder Dubai) Lindsay wou graag op een Squad rijden (Dune Bashing). Na een paar voorzichte rondjes door het mulle zand reed ze als een ervaren coureur met topsnelheid de hellingen op- en af totdat ze vast kwam te zitten boven op een helling. Gelukkig waren de hulptroepen snel ter plaatse en na een paar minuten kon ze weer verder rijden. Ondanks een nieuwe blaar erbij was het voor Lindsay een leuke ervaring en heeft ze zichtbaar genoten. Elegant zo'n helm
Even poseren voor Irene Op de terugweg zijn we nog even een hapje gaan eten in "Dubai Marina" waarna het weer tijd was om aan het zwembad te liggen om al het zand van ons af te spoelen.

Maandag is Irene naar het werk gegaan en zijn we samen met de Dubai bus, lijn X25 richting het oude centrum (Bur Dubai-Deira) gegaan. Het beloofde weer warm dagje te worden. X25 Dubai bus Nadat we met een authentieke "Abra" de "Creek" zijn overgestoken zijn we door de smalle steegjes van de Gold- en Spice Souk gaan rondstruinen. Dubai original Abra, crossing the Creek for Dhs 1 only Dubai Spice Souk - Deira area Dubai Gold Souk - Deira area De buikjes begonnen langzaam te knorren dus zijn we gaan lunchen aan de Creek waar Jolanda en Lindsay weer een aantal Libanese gerechten hebben geprobeerd. Als "toetje" wou Jolanda nog even de koele melk van een verse kokosnoot proeven, lekker, eigenlijk niet. Gelukkig koste die kokosnoot "drie keer niets" (5 Dirham = 1 Euro). Cool and fresh, but the taste is..... Na de lunch wou Lindsay alweer naar huis toe om opnieuw een poging te doen om net zo bruin te worden als Marcel. Helaas was bij thuiskomst de zon al achter de hoge appartementen verdwenen. Nou, dan maar de beentjes in de lucht. Leuk standje maar zo wordt je niet bruin Nog twee dagen en dan zit de vakantie er weer op, tijd om naar de The Nail Spa toe te gaan. Samen met Irene de behandelingen uitgezocht en een tweetal bezoekafspraken gemaakt.

Dinsdagochtend, tijd om naar het strand toe te gaan en nog even te poseren met twee kamelen of zijn het toch... , neus dicht want ze stinkenPoseren met Dubai camels Na het strand nog even langs het zwembad gegaan om al het zout af te spoelen en nog even te genieten van het koele water.
Fly Emirates Tegen vier uur zijn we naar de IBN Battuta Mall gegaan voor de eerste afspraak bij The Nail Spa. Irene is rechtstreeks van haar werk naar de Mall toegekomen en na de behandeling van Jolanda zijn we naar "Lime Tree Café" gegaan. Hier hebben we een hapje gegeten en Jolanda de overheerlijke "Carrot cake" laten proeven. Tot aan sluitingstijd (22:00 uur) verder gewinkeld en nog naar de Géant supermarkt gegaan om nog wat kleine boodschappen op te halen.

Woensdagochtend, Jolanda en Lindsay zijn vroeg opgestaan voor de tweede afspraak bij The Nail Spa, dit keer gaan ze helemaal alleen, spannend..... Na terugkomst hebben we samen gelunched en zijn Jolanda en Lindsay voor de laatste keer naar het strand gegaan.

Vanavond moeten de koffers gepakt worden want morgenochtend is het vroeg opstaan om op tijd naar de luchthaven toe te gaan. Als verrassing heeft Marcel nog alle gemaakte foto's op twee CD's gebrandt en Irene heeft via de website van BA nog een flight conformation uitgevoerd en alvast de E-tickets afgedrukt.

Donderdagochtend, iedereen is vroeg opgestaan en Irene brengt voordat ze naar het werk toegaat eerst Jolanda en Lindsay naar de luchthaven zodat ze niet een taxi hoeven te nemen. De vakantie zit er weer op, we vinden het erg leuk dat Jolanda en Lindsay naar Dubai zijn gekomen. Het was een gezellige tijd samen.

En Lindsay, je krijgt ook nog een lekkere en dikke "hug" van "BRUINTJE BEER"! Bruintje Beer-VIB = very important bear