woensdag 12 maart 2008

Orange Ball party - Muscat Oman

Map Samen met Maarten, Joke en Bas zijn we donderdag 13 maart naar Muscat toegegaan waar we zijn uitgenodigd om bij het "Orange Ball 2008" aanwezig te zijn. KLM is o.a. één van de hoofdsponsoren. Het Oranjebal is georganiseerd door "Het Holland Comité Oman" en is een gezelligheidsvereniging voor en door de Nederlanders en Nederlandstaligen in Oman. Zij organiseren diverse activiteiten waar vaak ook niet Nederlanders welkom zijn.

Met Oman Air zijn we naar Muscat gevlogen en de vliegtijd bedraagt ongeveer 45 minuten. Op de luchthaven lieten Maarten, Irene en Bas nog even de Delfts blauwe versieringen zien, het thema van het Oranje ball is namelijk "Delfts Blauw". Maarten, had nog even op Schiphol 3 keukenschorten gekochtIrene vond nog een aantal Delfts blauwe vorkjes en lepeltjesBas, ach waar zo'n KLM huisje al niet goed voor is Na aankomst zijn we welkom geheten door Venu Vasudevan, de KLM country manager in Oman. Met een gereserveerde MPV taxi zijn we naar het "Al Falaj Hotel" gebracht op ongeveer een half uurtje rijden van de luchthaven. Marcel is achterin gaan zitten en heeft onderweg foto's zitten maken.
De rest van de middag kon iedereen zijn eigen gang gaan. Wij zijn met een taxi de autenthieke Souk (Mutrah) aan de haven gaan bezoeken. De taxi's hebben geen meters dus moet je eerst afspraken maken over de prijs. Aangekomen bij de Souk waren al vele winkeltjes gesloten en moesten we wachten tot 4 uur totdat de Souk weer geopend werd. In de tussentijd hebben we rustig rondgelopen in de haven en vonden we toch nog een enkele geopende winkels. Na een hapje gegeten en wat foto's gemaakt te hebben was het inmiddels al 4 uur en zijn we nogmaals door vele smalle straten en steegjes gelopen. Voor Marcel hebben een authentieke hoed gekocht. In de taxi heeft hij deze op zijn hoofd gezet en kreeg meteen een goedkeuring van de chauffeur en nogmaals bij aankomst van het hotel door een andere taxi chauffeur. Maarten en Bas zaten gezellig bij het zwembad een pilsje te drinken, we zijn gezellig aangeschoven en hebben nog even zitten bijpraten.

Om 20:00 uur, nadat we ons allen hebben omgekleed, zijn we naar het "Intercontinental Hotel" gebracht waar het Orange Ball in de tuin werd gehouden. We werden ontvangen met een glaasje champagne waarna we ons hebben laten fotograveren tegen een Delfts blauwe achtergrond. De enorme tuin was gezellig aangekleed met lounge banken, verlichte bloembakken en typische Nederlandse producten in Delft blauw zoals je op de foto's kunt zien. Na de officieële openings speech door de Nederlandse ambassadrice in Oman mochten we plaatsnemen aan de prachtig opgemaakte tafels voor het diner. Na het diner was er een optreden van een Nederlandse DJ vergezeld door een aantal artiesten. Ondanks de technische problemen met de apparatuur stond de dansvloer regelmatig vol en is het een gezellige avond geworden. Voor de laatste keer op de dansvloer voordat de muziek stopt. De volgende ochtend zijn we na het ontbijt weer terug gebracht naar de luchthaven en na nog even in de lounge gezeten te hebben zijn we terruggevlogen naar Dubai. Ondanks dat het erg kort was hebben we het erg gezellig gehad.