zondag 13 januari 2008

Public Holiday

Gulfnews - Last updated: Sunday January 13, 2008, 16:00
Monday declared holiday for private and public sectors in Dubai

Dubai: Monday, January 14, has been declared a holiday for public and private sectors in Dubai due to the closure of some main roads, bridges and tunnels.

Residents have been urged to avoid using main roads on Monday.

Als gevolg van het staatsbezoek van US president W. Bush heeft men vanuit veiligheidsoverwegingen zonder enige vooraankondiging een aantal belangrijke wegen en tunnels afgesloten: Al Khail Road, Sheik Zayed Road (from Salik to Salik), Jumeirah Beach Road (from Al Thanya to Jumeirah Corporate office - far side of Madinat), Al Wasl closed from Al Thanya to Dubai Police.

"Cars, that need to go to Media City / Marina area need to use Emirates Road, nobody is allowed to pass even Mall of the Emirates.

"The closure will be from 6:00 in the morning until 18:00 hours in the evening."

"No car movement will be allowed from "not-approved" cars".


Veel werknemers kunnen hierdoor niet meer naar kantoor toe en heeft de regering op het laatste moment maar besloten om iedereen de volgende dag een officiele vrije dag te geven.

Bush in Abu Dhabi
Bush in Dubai
Verkeerschaos zondagavond
Net als in Nederland loopt bij een regenbui het verkeer helemaal vast en ontstaan er lange file's. Bijkomend probleem was dat de Dubai Politie reeds begonnen was met de onaangekondige wegafsluitingen waardoor de verkeers chaos compleet was. Helaas zat Irene ook vast in het verkeer met als resultaat laat thuis en verpieterde aardappelen.

Enkele reacties van boze automobilisten in de Gulfnews:
Motorists fume over unannounced road closures in Dubai

Dubai: Frustrated motorists were stuck in traffic for hours on Sunday as a result of the unannounced road closures, resulting in long delays in reaching offices and homes.

Confused about which roads had been closed, motorists had to take alternative routes to work yesterday as traffic came to a crawl on various streets in the city a day before the arrival of US president George W. Bush in Dubai.


Lange file's op de alternatieve routes:


Geen verkeer op de afgesloten wegen:
Sheik Zayed Road
Sheik Zayed Road richting Deira
Al Sufouh Road richting Jumeirah Beach Residence - Dubai Marina

Het mag wat kosten
Dubai: Dubai's economy may have suffered a loss of more than Dh432 million / € 86 miljoen as a result of the shutdown caused by US President George W. Bush's visit, according to estimates based on the emirate's gross domestic product.

Source foto's: Gulfnews.com

Arabic language

Het Arabische alfabet bevat 28 letters en wordt van rechts naar links geschreven. De precieze vorm van een letter is bovendien afhankelijk van de positie van de letter binnen een woord, vooraan, midden of achteraan. Uitzondering zijn de cijfers, die van links naar rechts worden geschreven. Het Arabisch wordt altijd in een vloeiende lijn aan elkaar geschreven. Dat maakt het voor een beginner lastig om Arabisch te lezen, omdat individuele lettertekens moeilijk te onderscheiden zijn. Arabisch (in het Arabisch: العربية, al arabiyya) is een Semitische taal die door miljoenen mensen in verschillende landen wordt gesproken. Het is de taal van de Koran, het Heilige Boek van de Islam en het wordt daarom gezien als de moedertaal van de islamitische wereld.
Het alfabet van 28 letters:
1ﺎ‎ اAlifa, i, u
2  ب b
3  تt
4   ث Thāt
5  جDschīmdz
6  ح 
7  خChā 
8  دDāl 
9   ذDhāl 
10   ر 
11   زZāi 
12  سSīn 
13   شSchīn 
14   صSād 
15  ضDād 
16  ط 
17   ظ 
18   عAin 
19  غGhain 
20   ف 
21   قQāf 
22   كKāf 
23   لLām 
24   مMīm 
25   نNūn 
26   ه 
27   وWāw 
28   ى 

Cijfers:

0٠sifer
1١wahid
2٢ithnän
3٣thalatha
4٤araba'a
5٥khamsa
6٦sitta
7٧saba'a
8 ٨thamänia
9٩tisa'a
10١٠'ashara

De dagen van de week:
maandagالاثنين al-ithnayin
dinsdagالثلاثاء al-thálatha
woensdagالاربعاءal-arba'a
donderdagالخميس al-hamys
vrijdagالجمعة al-jima
zaterdagالسبت al-sabat
zondagالاحد al-ahid

Maanden van het jaar:
januariيناير yanair
februariيناير يناير fibrair
maart مارسmaris
april أبريل abril
meiمايوmayu
juniونيوyuniu
juli يوليو yuliu
augustusأغسطس aghustus
septemberسبتمبر sibtambir
oktober أكتوبر oktobir
november نوفمبر nufimbir
decemberدسمبر dissambir

Alliance Française


Vanwege de nauwere samenwerking met Air France is Irene afgelopen zaterdag weer terug in de schoolbanken voor het volgen van aanvullende franse lessen. Ze heeft gezellige klasgenoten uit diverse landen.

De Juf heeft tijdens de les veel over "eten" gesproken en Irene luste wel een smikkeltje dus zijn we naar Jumeirah Road gereden waar we gezellig gelunched hebben bij Lemon Tree. Deze eetgelegenheid waar je binnen- en buiten kunt zitten hadden we vorige week bij toeval ontdekt en het was ons erg goed bevallen. Ze hebben een behoorlijke "menu" keuze en alle producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingredienten wat je uiteraard in de smaak terugvindt.

Na de lunch zijn we richting het strand gelopen en hebben we een wandeling over de pier hebben gemaakt. Ondanks de bewolking hadden we een prachtig gezicht op alle hoge gebouwen gelegen aan de Sheikh Zayed Road. Verder is erop het strand een kunstmatig fietspad aangelegd met een behoorlijke lengte, ja we kregen echt zin om even te fietsen. Toen we terugliepen begon het wat te spetteren en kort hierna begon het even wat harder te regenen en werden we voor de eerste keer nat. Het was slechts van korte duur, even later kwam de zon toch weer even te voorschijn.

Op de terugweg zijn we nog even naar Souk Madinat gereden om alvast kaartjes te kopen voor de voorstelling van Jaques Brel welke gehouden wordt in het Madinat Theatre op 31 januari aanstaande. Onze ervaring zullen we later op de web-log vermelden.

Cold and windy weather

Het weer is de afgelopen dagen behoorlijk omgeslagen, met name in de noordelijke Emriraat Ras Al Khaimah is de temperatuur gezakt naar 1,4 graad celcius. In Al Ain een stad gelegen onder Dubai was de temperatuur gezakt naar 6 graden. De voorspellingen voor het afgelopen weekend zagen er dan ook niet goed uit, kouder, meer wind en kans op regen.donkere wolken boven de Skeikh Zayed Road
hoezo, watervaste inkt?


Ondanks de mindere weersvoorspellingen zijn we er toch op uitgetrokken en naar het Mushrif Park toegegaan. Vooraf even op de kaart gekeken hoe we moesten rijden echter bleek dat er slechts één ingang was en door het eenrichtingsverkeer ben je dus genoodzaakt weer vele kilometers om te rijden zoals, gebruikelijk is voor Dubai. Het Mushrif Park is helaas gelegen in de aanvliegroute van de luchthaven en is Dubai's grootste park. Er zijn veel gezellige plekken om buiten te barbequen. Verder herbergt het park een International Village met dertien verschillende huizen uit diverse landen waaronder een traditionele Nederlands windmolen. Bij aankomst bleek dat het om miniaturen huizen te gaan, leuk opgezet maar met name bedoeld voor de kleinere kinderen. Het voelde nogal fris aan en het lukte de zon maar niet om door de bewolking heen te komen dus zijn we na een korte wandeling weer richting Dubai gereden om op zoek gegaan naar een leuk stekje om te lunchen. miniatuur huizen's avond de jassen maar aangetrokken en een lekkere wandeling in de omgeving gemaakt. Overal is men druk bezig met de inrichting van winkels. In de directe omgeving van ons apartement komen diverse juweliers zaken, modezaken zoals Springfield, een opticien, DU telecom, interieur zaken en volgens zeggen een kleine supermarkt. Inmiddels heeft Caribou zijn deuren geopend waar we lekkere koffie kunnen drinken onder het genot van een Muffin of Scone.CaribouOok hebben we bij een van de bewakers geinformeerd naar de groenvoorziening, hij verwacht dat over twee maanden de nodige palmbomen en groenvoorziening wordt geplaatst.