zaterdag 25 oktober 2008

Free Helicopter Flight

De laatste dag zit er weer bijna op dus nog snel even Dubai Festival City bezoeken. Dit weekend is er ook de Dubai botenshow. Irene en Jacintha hebben voor de lol meegedaan aan een kwis en hebben een gratis helicopter vlucht voor 2 personen gewonnen. Jessica en Dylan zijn de gelukkigen, helaas zitten de vluchten af vol en moeten ze helaas nog een dagje wachten.
De volgende dag zijn we terug gegaan naar Dubai Festival City vanwaar de vlucht wordt uitgevoerd. Falcon Aviation Services verzorgt de vlucht en duurt 30 minuten. Men vliegt op een hoogte van 500 Feet/152 meter en de route gaat vanaf het DFC Heliport langs de Dubai Creek richting het havengebied Port Rashid. Vervolgens vliegt men verder naar The World eilanden, Atlantis hotel op de Palm Jumeirah, Dubai Marina en vervolgens weer terug richting Mall of the Emirates, Burj Al Arab (7* hotel) en Burj Dubai. (momenteel de hoogste toren ter wereld, 688 meter) Kort voor de vlucht wordt er een korte "briefing" gehouden over de route en enkele veiligheid aspecten. Gezien de unieke ervaring is gaat Dylan video opnamen maken en Jessica fotograferen. (klik voor een vergroting op de foto) Dubai Creek, rechts de Dubai Golf ClubDubai Creek - Creek ParkThe WorldThe World - 1e bewoonde eiland is natuurlijk van een SkeikhPalm Jumeirah met op de achtergrond Burj Al Arab HotelPalm Jumeirah met op de voorgrond het Atlantis HotelPalm Jumeirah met op de achtergrond Jumeirah Beach ResidenceDubai Marina & Jumeirah Beach AppartmentsJumeirah Islands - een geheel nieuwe woonwijkHeli CockpitThe Emirates Mall & Ski DubaiBurj Al Arab - 7* hotelBurj Dubai - het hoogste gebouw ter wereld, nu 688 meterLanding bij Dubai Festival City

De helikopter vlucht is uitgevoerd met een:
• Eurocopter type EC130-B4
• Registratie: A6-FLB,
• 1 Turbomeca Arriel Engine,
• 6 Passengers,
• Max Cruise Speed 231 KM/H,
• Range 610 Km.

Winter time

Morgen 26 Oktober gaat de wintertijd weer in en dat betekent dat het tijdverschil met Dubai weer 3 uur bedraagt. Dus als jullie met ons willen Skypen let dan even op de tijd.