zondag 2 maart 2008

Dubai Jazz Festival

Gisteren zijn we naar de laatste dag van het Dubai Jazz Festival 2008 gegaan welke gehouden werd in het openlucht Amphitheater van "Dubai Media City". Aangezien het vlakbij ons appartement gelegen is hebben we een taxi genomen. Bij binnenkomst zag het er al meteen gezellig uit en hadden we Maarten, Joke, Bas en Diewertje al snel gevonden. (Maarten en Bas zijn directe collega's van Irene) Maarten had voor ons al zitzakken gereserveerd en konden we meteen genieten van de van het gezellige optreden van de Puppini Sisters.

De Pupinni Sisters vormen een trio bestaande uit de Italiaanse Marcella Puppini en Engelse Stephanie O'Brien en Kate Mullins. De groep is opgericht door Marcella nadat ze geinspireerd was door de film Belleville Rendezvous en is tevens een ode aan de Andrew Sisters.
Na dit optreden hebben we onze zitzakken opgepakt voor een optreden van jazz musicant Courtney Pine dat om 21:30 uur zou beginnen.

Intussen luste iedereen wel hapje en drankje en hebben we de catering bezocht welke verzorgt werd door het Jumeirah Hilton Hotel. Tijdens het bestellen van wat lekkere hapjes bleek dat de Sous-chef een Nederlander was. Het was even een gezellig heen- en weer onderonsje en hoefden uiteindelijk niets te betalen voor al het lekkers. Met de inwendige maag gevuld konden we nu lekker genieten van het optreden.

Courtney is geboren in maart 1964 en heeft zijn jeugd in London doorgebracht waar hij leerde spelen op een veelvoud aan muziekinstrumenten zoals Saxaphone, Klarinet, Fluit en diverse keyboard instrumenten.
Voor het laatste optreden en hoogte punt van de avond hebben we opnieuw de zitzakken opgepakt. Het hoogtepunt van deze laatste avond was een 1,5 uur durende live optreden van Robin Gibb van de Bee Gees. Robin heeft vele bekende hits van de Bee Gees gezongen zoals "Massachusetts", "World", "I started a joke", "Saved by the Bell" Het publiek werd steeds losser en op het einde zat nagenoeg iedereen mee te swingen en te dansen behalve deze op een zitzak swingende "Emirati". Tegen half twaalf was het festival afgelopen en hebben we onze zitzakken voor de laatste keer opgepakt om deze mee naar huis te nemen! Wij vonden het erg gezellig en zijn nu ook nog eens twee zitzakken rijker. Maarten en Joke waren met de auto en hebben ons een slinger naar huis gegeven.