maandag 23 juni 2008

20 years cars banned

Vanaf januari 2009 is het niet meer mogelijk om in een auto ouder dan 20 jaar te rijden. Vanaf 1 december a.s. is het niet meer mogelijk om een oude auto te registreren en/of de kentekenplaat jaarlijks te laten verlengen. Men probeert door deze maatregel het aantal file's terug te dringen en de schadelijke uitstoot aan uitlaatgassen te beperken. Maar men gaat nog verder, vanaf 2010 geldt deze regel voor auto's ouder dan 15 jaar. Ook Taxi's ouder dan 5 jaar worden vallen onder komende wetgeving evenals het importeren van auto's ouder dan 5 jaar.

Goed nieuws is dat antieke en klassieke auto's niet onder de nieuwe wetgeving vallen zolang de auto maar voldoet aan de gestelde eissen en is goedgekeurd.

Dolphinarium

Dubai heeft nu een eigen Dolfinarium en is glegen aan de Creek Park, Gate 1. Twee jaar heeft men aan het Dh33 miljoen kostende project gewerkt en het biedt plaatst aan 1250 bezoekers.
Op dit moment heeft men drie getrainde Dolfijnen en vier zeehonden voor het uitvoeren van diverse shows. Nadeel is de hoge entree prijs en je mag geen foto's en video opnamen maken tijdens de voorstelling.
Wil je meer weten, kijk dan even op de officiële website: Dubai Dolphinarium

Summer Surprises

Mascotte Dubai Summer Surprises Vorige week is de zomer uitverkoop van start gegaan. DDS: Dubai Summer Surprises. Dit evenement met als thema "Tens of Surprises" duurt maar liefst 65 dagen en hebben we kortingen gezien tot 60%. Overal in Dubai en achter vele verkeersborden heeft men een DSS mascotte geplaatst. Om zoveel mogelijk publiek te trekken worden in een de Mall's speciale attracties gehouden en natuurlijk zijn er weer vele prijzen te winnen zoals prachtige luxe auto's. Je moet dan wel veel kopen of anders lossen kaartjes want ook in Duabi schijnt alleen de zon voor "noppes".