vrijdag 25 april 2008

Orange festival 2008

Op donderdag 24 april aanstaande staat ons een swingend en spetterend Oranjefeest te wachten in het kader van Koninginnedag. Het feest wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging in Dubai.


Dit jaar wordt het feest gehouden op de grasvelden van de Emirates Golf Club en het beloofd een heleboel gezelligheid inclusief eten, drinken. Live muziek wordt verzorgt door de band: "Worst of The Eighties" die speciaal voor dit evenement wordt ingevlogen.


Koninginnedag is een nationale feestdag in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba (helaas niet in Dubai) en wordt sinds 1949 gevierd op 30 april (voordien 31 augustus, de verjaardag van koningin Wilhelmina). De dag wordt gevierd met verschillende festiviteiten.

DXB Orangebal 2008

Casual en “Oranje”, dinsdagavond nog de laatste "oranje" kleding gekocht, voor Irene een leuk T-shirt en voor Marcel gestreept overhemd. Woensdag is Marcel nog snel even met de bus naar het centrum gegaan om oranje stof te kopen om over zijn "Oman" hoed te draperen. Donderdagavond was het dan zover en hebben we een taxi genomen aangezien de locatie niet ver van ons appartement gelegen is. Bij aankomst zag het er al meteen "oer-Hollands" uit, een heuse poffertjes kraam, snackbar, viskraam, aantal Heineken bars en diverse grote (reclame)schermen. Voor ons is het de eerste keer en we kunnen niet anders zeggen dat de Oranje-organisatie werkelijk alles uit de "kast" heeft gehaald om er een gezellig feest van te maken.
Snackbar en poffertjeskraam één van de Heineken barsverse Haring, Paling en echte Hollandse garnalen uit Spakenburg?even wat Sponsor reclamede dansvloer was de hele avond goed gevuldoveral waren er OranjeballenWorst of The EightiesIrene en MarcelBas & DiewertjeJoke & Maarten