zaterdag 8 maart 2008

Elske & Tine @ Dubai

Donderavond, 6 maart hebben we Elske en Tina van de luchthaven opgehaald. De KL427 vlucht was iets vertraagd en is uiteindelijk een kwartier na schematijd geland. Zij zijn onze tweede gasten die ons in Dubai komen opzoeken en ze blijven een weekje logeren. Na thuis aangekomen te zijn, wilden ze graag eerst ons appartement zien want iedereen is benieuwd hoe we nu wonen. Onder het genot van een drankje hebben we nog even gezellig zitten bijpraten en was het al half drie in de ochtend voordat we zijn slapen.

De eerste dag hebben we het rustig aangedaan. Na het ontbijt zijn we richting Jumeirah Road gereden en een bezoek aan de Mercato Mall gebracht zodat Tine alvast aan de Mall's kan wennen.Elske is al twee keer eerder in Dubai geweest en is dus al bekend met het “Shop till you drop” virus. Van winkelen krijg je honger en dorst en hebben we Elske en Tine kennis laten maken met ons favouriete lunchrestaurant “Lemon Tree”. Gelukkig was het er niet druk en hebben we heerlijk buiten in het zonnetje gelunched.De dames hebben hierna een strandwandeling gemaakt waarna we naar "Souk Medinat Jumeirah" zijn gegaan. Ook hier hebben we weer even gezellig rondgestruind en op weg naar huis zijn we nog even over The Palm Jumeirah gereden. (middelste Palm) Thuis aangekomen heeft Marcel gekookt: krokante aardappeltjes met rozemarijn uit de oven gecombineerd met Chicken in Garlic Butter.

Zaterdag, Elske en Tine hebben lekker geslapen en na het ontbijt zijn ze naar het zwembad toegegegaan. Tine heeft haar badpak niet meegenomen (?) dus moest dus toezien hoe Elske van het heerlijke water zat te genieten. Terwijl de dames aan het genieten zijn is Irene bezig haar e-mail box op te schonen en staat Marcel in de keuken de lunch en het avondeten voor te bereiden. Laat in de middag zijn we met z'n allen naar Deira toegereden en hadden geluk dat we zonder problemen konden parkeren.Langs de kade lopend konden we vele authenthieke Dows bekijken (handelsschepen). Het is er altijd een drukte van belang doordat men nog veel goederen met de hand in- en uitlaad. Verderop ligt het Abra station en van hieruit zijn we met een Abra (1 Dhs=0,20 Euro per persoon) de Creek richting "Dubai Old Souk Station" overgestoken. Na een korte wandeling langs de "Bastakia" hebben we het "Dubai museum" bezocht.Hierna zijn we door de "Textile Souk" en met een Abra de Creek richting "Sabkha Station" overgestoken. Voordat we naar huis zijn gereden hebben we nog snel even bij Spinny's wat laatste boodschappen gedaan en hebben Elske en Tine iets lekkers voor bij de koffie gekocht. Zoals je op de foto kunt zien was het weer smullen.Vandaag is het zondag en Irene haar eerste werkdag. Buiten is het nog erg mistig, je kunt nog net de overkant zien. Met een beetje geluk trekt de mist snel weg want de weersvoorspelling is dat het vandaag zonnig en ongeveer 26 graden zal worden.Na het ontbijt en opnieuw genoten te hebben bij het zwembad zijn Elske en Tine rond het midddaguur met een taxi naar de Emirates Mall gegaan.Mall of the EmiratesMet redelijk gevulde tassen kwamen ze tegen zeven uur thuis en nadat Irene thuis even later binnenstapte konden we aan het avondeten beginnen. Marcel had Nasi Goreng gemaakt met (mislukte) Pisang Goreng als toetje. Na het eten hebben we een nog een korte wandeling in de omgeving gemaakt. Een reeds geopende interieur/antiek zaak had een "soft opening" en onder het genot van een Cappuccino en Espresso koffie hebben we even rondgekeken. Verder hebben we nog een kleine supermarkt ontdekt, erg handig voor kleine boodschappen.

Dinsdagochtend heb ik Elske en Tine meegenomen naar het strand. Een licht briesje en inmiddels aangename temperaturen zorgden ervoor dat we een heerlijke strandwandeling konden maken.Kijk Tine, daar aan de overkant ligt de Palm Jumeirah!Elske & Tine@Jumeirah Beach - today 29 degreesWat denk je ervan Tine, zullen we nog een dagje blijven?Hierna zijn we naar het zwembad toegegaan en heeft Tine haar nieuwe gekochte badpak kunnen testen of deze wel "waterdicht" was! Even voor de middag zijn ze met een taxi naar de IBN Battuta Mall gegaan. Helaas wist de taxi chauffeur niet hoe hij moest rijden, (het was zijn eerste dag) gelukkig had ik Elske ongeveer verteld waar het lag en hebben ze de taxi chauffeur de weg gewezen om richting Abu Dhabi te rijden waarna de Mall al snel was gevonden. Om zichzelf te verwennen hebben ze om 15:00 uur een afspraak gemaakt bij The Nail Spa. Na een ruim uur stonden ze weer "ontspannen op de benen met keurig gelakte teennagels!"Wat vinden jullie van mijn keurig gelakte nagels?Van winkelen kwam niet veel meer terecht want vanavond zouden we gaan uiteten. Aangezien Irene iets later thuis kwam en de volgende dag onverwacht naar Kuwait vliegt, zijn we maar dichter bij huis gebleven en in de Marina bij het "Noodle House" gaan eten.Dubai Marina view at nightDe bediening was niet zoals het hoorde en moesten we erg lang wachten op onze drankjes. (nieuwe Moktail shaker) Het eten daarentegen was (to spicy voor Tine) verrukkelijk. Ter afsluiting zijn we bij de ernaast gelegen Caribou koffie gaan drinken.Woensdag, de laatste dag is inmiddels aangebroken, Elske en Tine zijn al vroeg naar het strand toe. Zou de strandwandeling van gisteren dan toch goed bevallen zijn? Hierna zijn ze nog even naar het zwembad toegaan.Kijk ons even genieten aan de pool!In de tussentijd heb ik de laatste hand gelegd aan een foto CD zodat ze thuis nog even kunnen nagenieten van een relaxed weekje Dubai. Ze waren enigzins verrast toen ze terugkwamen van het zwembad en de cd's (gecamoefleerd door een envelop) op de eettafel zagen liggen. Ook deze weblog nadert zijn einde en hopenlijk zullen ze het beiden erg leuk zullen vinden.

Voordat ze naar naar Lamcy Shopping Mall vertrokken voor de laatste aankopen hebben we nog samen gelunched (pasta/tonijn salade). Elske heeft vanmiddag nog een afspraak met Richard op het KLM kantoor waarna we gezamelijk gaan eten, helaas zonder Irene want zij vliegt vanavond alweer naar Kuwait toe. We hebben heerlijk Sri Lankaans gegeten zoals je op de foto's kunt zien.Sambal plateHierna zijn we nog een kopje koffie gaan drinken bij Second Cup waarna we via de wijk "Satwa" richting huis zijn gereden. Elske en Tine hebben de laatste aankopen zonder moeite in de koffers weten te krijgen waarna het tijd was om afscheid van elkaar te nemen. Wij vonden het in ieder geval erg gezellig dat jullie er waren, wellicht zien we jullie nog eens terug in Dubai.