maandag 24 maart 2008

Mall of the Emirates

Kleurrijke etalage van Harvey NicholGistermiddag zijn we even naar de Emirates Mall toegegaan. Irene wou mij laten zien waar de waterfontijn is en hoopte dat er weer muziek gespeeld zou worden zoals de vorige keer. Helaas was dit niet het geval en na enkele foto's gemaakt te hebben zijn we maar even in de Mall gaan rondlopen. Meestal is er altijd wel iets te doen en al snel kregen we een folder van Clinique in onze handen gedrukt. Op de stand van Clinique maken ze aan de hand van een 8-tal vragen maak een analyse van je huidtype. Als je wilt kan je de producten meteen uittesten en krijg je in samenwerking met het warenhuis Debenham een aantal gratis "samples" mee voor thuis.Na even koffie gedronken te hebben zijn we richting Virgin gelopen om te kijken of er nog een leuke CD te koop zou zijn. We passeerden opnieuw de stand van Clinique en nu kreeg Marcel een folder in zijn handen. Het blijkt dat ook de heren een huidanalyse kunnen doen dus was het nu mijn beurt om plaats te nemen.Met een tasje vol sampels kunnen we thuis ons zelf weer lekker pamperen. Voordat we naar huis zijn gegaan zijn we tochj nog even bij de fonteinen gaan kijken.

Gardens @ JBR

De "winter periode" is bijna voorbij en men is van 's morgens vroeg tot 's avonds laat bezig met het planten van palmbomen, diverse soorten bomen en planten. Zolang we in JBR wonen hebben we tegen lege plantenbakken aangekeken, men zegt dat er alleen in de winter periode geplant wordt gezien de lagere temperaturen. De nieuwe aanwas wordt gewoon in de zandgrond geplaatst en om de groei te bevorderen maakt men gebruik van "koeimest". Een bewateringssysteem zorgt ervoor dat de planten dagelijks worden besproeit. Afgelopen weekend heeft men bij het zwembad nieuwe Dade (dadel-Phoenix dactylifera) palmbomen geplant. Did you know that over 40 million palm trees yield about 110 varieties of dates in the UAE? Varieties such as the Barhi, Hilali, Khalas, Lou lou and Makhtoumi are popular in the UAE and have rich, delicate flavours and taste different when fresh and dry.
Inmiddels zijn ook alle fonteinen handmatig (steen voor steen) schoongemaakt, door de afgelopen zandstormen is er veel zand in terecht gekomen wat eerst verwijderd moest worden. Ofschoon men nog lang niet klaar is begint het overdag en in de avonduren er al een stuk gezelliger uit te zien.